SELECTIE
ASSESSMENT

Effectief selecteren

Met enige regelmaat worden in bedrijven medewerkers aangenomen die de verwachtingen niet waar kunnen maken. De persoon beschikt over relevante werkervaring, heeft de juiste opleiding genoten, goede referenties en ook het gesprek verliep goed. Toch bleek de persoon in de praktijk niet te voldoen. Er werd namelijk een keuze gemaakt op het onderbuikgevoel.

Laat dit onderbuikgevoel daarom niet leidend zijn bij de keuze voor een kandidaat. LETTER C ondersteunt en adviseert ondernemers en HR professionals bij het maken van deze lastige beslissing. We meten in 3 eenvoudige stappen de ‘fit’van kandidaat ten opzichte van de functie. Hoe hoger de fit, des te meer kans van slagen.

Stap 1

De zoektocht naar een nieuwe medewerker begint met het opstellen van een functieprofiel. Wat zoek je precies? Naast harde criteria als opleiding en ervaring is het in kaart brengen van de gedragsvereisten essentieel. Moet deze nieuwe medewerker competitief zijn of juist niet? Moet hij of zij in staat zijn systematisch te werk te gaan of is structuur in deze functie niet zo belangrijk? Het in kaart brengen van deze gedragsvereisten is erg lastig

LETTER C helpt je met een functieprofiel waarin de belangrijkste gedragsvereisten worden benoemd. Door antwoord te geven op 24 vragen ontvang je van ons, geheel vrijblijvend, dit profiel. De informatie uit het profiel gebruik je om een gefundeerde vacaturetekst te schrijven.

Bekijk hier een voorbeeld van zo’n functieprofiel en neem contact met ons op om samen een profiel op te stellen.

Stap 2

De vacaturetekst die is opgesteld op basis van de belangrijkste gedragsvereisten is klaar om gelanceerd te worden. Je hebt nu precies voor ogen wat je gaat zoeken. Dat helpt enorm bij de werving en eerste selectie van kandidaten. Jij bepaalt zelf hoe en via welke kanalen je de zoektocht gaat starten. LETTER C kan hierin ondersteunen maar jij als ondernemer of HR professional weet zelf vaak beter waar de potentiële kandidaten zich bevinden en hoe je ze kunt bereiken. 

Stap 3

Het meest complexe onderdeel van het gehele proces is het selecteren van één van de overgebleven kandidaten. Want in welke mate voldoen zij aan de gedragsvereisten die bij stap 1 zijn opgesteld? En hoe ga je dit meten? Hier gaat LETTER C je bij helpen.

Iedere overgebleven kandidaat vult een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) in. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd digitaal assessment wat nauwkeurig het (werk)gedrag van de kandidaat in kaart brengt. Op basis van een ‘fit’ indicatie wordt vastgesteld in welke mate het (werk)gedrag van de persoon overeenkomt met het functieprofiel wat eerder is opgesteld. Zo zien we welke kandidaat het beste past. Jij ontvangt:

  • Een uitgebreide schriftelijke rapportage van iedere kandidaat inclusief mondeling toelichting. (Voorbeeld rapportage)
  • Een duidelijke uitspraak over de geschiktheid van een kandidaat voor een functie.
  • Een samenvatting van het rapport die u aan de kandidaat kunt verstrekken. (Voorbeeld samenvatting)

Meer informatie?

  • Bel of stuur een WhatsApp bericht naar 06 – 141 000 77
  • Start een chat op onze Facebookpagina 
  • Of laat je gegevens achter zodat we spoedig contact met je op kunnen nemen.

TELEFOON

06 – 466 069 95

E-MAIL

info@letter-c.nl

ADRES

Jeroen Boschstraat 7
5062LD Oisterwijk

MAANDAG T/M ZONDAG

08.00u – 20.00u